Stormen Alfrida kostar Folksam 40 miljoner

Stormen Alfrida som drog in över Sverige den 2 januari 2019 med stor förödelse som följd drabbade Uppland och särskilt Norrtäljetrakten hårt. När Folksam summerar skadorna i stormens spår handlar det om cirka 2200 skador och en uppskattad kostnad på omkring 40 miljoner.

Gudrun 2005 är den storm som kostat försäkringsbolaget allra mest, omkring 200 miljoner kronor följt av Simone 2013. På tredje plats kommer de tre höststormarna 1999. Alfrida som nyligen härjade i Sverige ser ut att kosta ungefär lika mycket som Simone.

De vanligaste skadorna är de som orsakats av nedfallna träd som skadat byggnader och bilar.

– Hittills har vi fått in runt 2 200 skadefall, men den siffran blir troligtvis något högre när våra kunder öppnar upp sina fritidshus till våren och ser vad Alfrida har ställt till med. För det är inte alltid man upptäcker skadorna på en gång. Men vi uppskattar att kostnaden kommer att landa på runt 40 miljoner kronor, säger Sofie Dannaeus, affärschef Boende Folksam.

Följ oss på