Folksam får högsta betyg i Söderberg & Partners analys av fondförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete

Analysen omfattar 14 svenska fondförsäkringsbolag och utgår från fyra huvudområden: utbud, hållbarhet i fondurval, påverkansarbete samt kommunikation och transparens. Folksam är ett av fyra bolag som får grönt slutbetyg, när resultaten sammanvägts.

– Vi har länge engagerat oss i att göra det lätt för våra kunder att välja ett hållbart fondsparande. Att vi får högst delbetyg på hur vi jobbar med påverkan ser jag som ett kvitto på det arbete vi lagt ner och en inspiration för jobba vidare – allt för att underlätta möjligheten för våra kunder att göra hållbara val, säger Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och Hållbarhet, Folksamgruppen.

Enligt Söderberg & Partners är syftet med analysen att hjälpa sparare att kunna välja det mest hållbara alternativet bland befintliga pensionsbolag. I år har fokus särskilt legat på vilka möjligheter kunder som vill välja ett hållbart fondsparande har.

Här kan du läsa hela rapporten Hållbara Fondförsäkringar 2019.

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på