Folksam prisar arbete med äldreboende

Årets Vårdförbundspris i samarbete med Folksam tilldelades sjuksköterskan Linda Carlsson för sitt arbete med ett nystartat vårdboende. Priset är ett av de största i Sverige inom vårdområdet.

I fredags gick den årliga Vårdgalan av stapeln. På plats från Folksam var bland andra Elisabeth Sasse, chef för Folksam Sak, som delade ut en total prissumma på 500 000 kronor till medlemmar i Vårdförbundet för särskilt goda insatser inom personcentrerad vård. Årets stora pristagare blev sjuksköterskan Linda Carlsson, som arbetar som enhetschef på ett nystartat äldreboende i Örebro.

– Grunden till att vi är med om delar ut det här priset handlar om vår vision att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi arbetar aktivt med att förebygga skador inom olika områden, däribland vårdyrket och vården. Därför vill vi genom det här priset, tillsammans med Vårdförbundet, uppmärksamma medlemmar som har gjort skillnad för att minska skador och förbättra hälsan inom vården. Det gör samarbetet med Vårdförbundet mycket viktigt för Folksam, säger Elisabeth Sasse.

Vårdförbundspriset instiftades 2009 och delas ut årligen av Vårdförbundet i samarbete med Folksam. Syftet är att stimulera och synliggöra den utvecklingskraft som finns bland Vårdförbundets medlemmar.

Läs mer om Vårdförbundspriset här.​

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-08-28

  De allvarliga olyckorna i Järvsös bergscykelpark har skapat diskussion. Självklart innebär downhill en risk i och med hög hastighet i k...

2020-08-17

Ingen har väl undgått att media rapporterat om olyckor i samband med användning av elsparkcyklar. Vi på Folksam har tidigare studerat detta men...

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

Följ oss på