Folksam och preVet inleder samarbete för ökad hästhälsa

veterinär och häst

Dålig hälsa hos hästar och skenande veterinärkostnader blir ofta konsekvensen när hästägare och veterinär inte löpande dokumenterar hästens tillstånd eller inte har tillräckligt utförligt informationsutbyte. Det leder till ineffektiv vård som blir dyr för hästägaren och innebär ofta höga skadeersättningar för försäkringsbolaget. Därför inleder Folksam och preVet nu ett samarbete för att förbättra hästhälsan och minska kostnader och lidande inom hästvård. För Folksams kunder, som har sin häst försäkrad hos oss, innebär det att vi sänker självrisken med 300 kronor för alla som använder preVets HästJournal i samband med veterinärkontakter.

preVets digitala HästJournal gör det enklare och säkrare för både privata och professionella hästägare att kommunicera med veterinärer och försäkringsbolag. Nu kan ägare, ryttare, veterinärer, tränare och hovslagare fortlöpande och direkt kommunicera med varandra om hästens skötsel och hälsostatus via preVets app. Med ökad dokumentation kommer kontakt med veterinär och handläggning av försäkringsärenden att bli mer effektiva.

– preVets digitala hästjournal bidrar till ökad hästvälfärd och stödjer oss i vårt arbete för en effektiv och transparent verksamhet för våra kunder. Samarbetet med preVet hjälper oss att befästa en hållbar försäkringsmarknad för djur, säger Jan Lindblom, erbjudandeansvarig Folksam Djurförsäkringar.

– preVet tillhandahåller en innovativ digital hästjournal som administrerar informationsutbyte mellan hästägare, stallar, veterinär och försäkringsbolag. Lösningen gynnar både hästhälsan och ekonomin långsiktigt. Genom samarbete med Folksam, som betydande aktör för hästförsäkringar, erbjuds alla deras hästförsäkringstagare som använder preVets digitala verktyg en värdefull bonus, vilket gynnar deras hästförsäkringstagare på så många sätt, säger Jenny Gagnér, grundare och vd för preVet.

Ladda gärna ned preVet i App Store eller Google Play och testa.

Följ oss på