Folksam och Svenska Ridsportförbundet fortsätter samarbetet

Folksam fortsätter att vara Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ytterligare tre år. Med ett nytt gemensamt avtal kan försäkringsbolaget och förbundet fortsätta att satsa på skadeförebyggande arbete och trygghet för ryttare på alla nivåer.

Folksam fortsätter att vara Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor i ytterligare tre år. Med ett nytt gemensamt avtal kan försäkringsbolaget och förbundet fortsätta att satsa på skadeförebyggande arbete och trygghet för ryttare på alla nivåer.
Samarbetet mellan Folksam och Svenska Ridsportförbundet startade för fem år sedan och har innehållit satsningar på både topp- och breddsport. Folksams främsta fokus är unga ryttare och att möjliggöra utbildningar för att öka kunskap om hästar, skadeförebyggande arbete samt lyfta fram vikten av säkerhet inom ridsporten.

– Folksam är idrottens försäkringsbolag och vi är glada att kunna fortsätta vårt engagemang inom ridsporten. Det är den tredje största ungdomsidrotten i Sverige och en sport som engagerar många av våra kunder. Därför vill vi utveckla samarbetet med Svenska Ridsportförbundet och fortsätta arbeta för att skapa trygghet för ryttare och hästar. Med vårt gemensamma engagemang och ett starkt fokus på en säker ridsport kommer vi att kunna göra stor skillnad, säger Ylva Wessén, vd Folksam.

– Vi är stolta och glada att Folksam vill fortsätta som vår huvudsponsor och att vi kan fortsätta utveckla svensk ridsport tillsammans, inte minst när det gäller det skadeförebyggande arbetet som är en gemensam grundbult i våra verksamheter och avgörande för en hållbar ridsport. Samarbetet betyder oerhört mycket för oss och ger en extra trygghet när det är tuffa tider i hela samhället, säger Annika Tjernström, generalsekreterare på Svenska Ridsportförbundet.

Sponsorskapet omfattar alla verksamheter inom Svenska Ridsportförbundet. Folksam möjliggör ett 30-tal svenska mästerskap i ridsportens alla grenar och fortsätter också satsningen på Folksam Elitallsvenska och Folksam Ponnyallsvenska. Dessutom kan Svenska Ridsportförbundet och Folksam fortsätta att utveckla och genomföra Ryttarutvecklingsprogrammen där unga talanger får skräddarsydd utbildning inom bland annat uppsutten träning, fysisk och mental träning, kostlära och veterinärlära – allt för att ge dem förutsättningar att lyckas med sin ridsportsatsning. Samarbetet gör det också möjligt för drygt 500 ungdomar att utvecklas genom ridsportens populära ungdomsledarkurser varje år.

Genom gemensamma satsningen ”Säker med häst” arbetar Folksam och Svenska Ridsportförbundet skadeförebyggande genom att sprida kunskap om hästar och kloka rutiner i stallet. Målgruppen är framförallt ungdomar som nås via sociala medier och populära träffar runt om i landet. Dessutom arrangeras årligen tävlingen Folksam Hästkunskap Cup där ridklubbar tävlar om att vara bäst på både praktiska och teoretiska färdigheter inom hästkunskap.

Bilden: Ylva Wessén, vd Folksam, och Annika Tjernström, generalsekreterare Svenska Ridsportförbundet, är glada över att fortsätta samarbetet för att utveckla svensk ridsport. Foto: Mikael Sjöberg

Följ oss på