Fackförbund erbjuder pensionssparande via Folksam

Baserat på statistik från Pensionsmyndigheten över faktiska pensioner skulle cirka 50 procent av svenskarna behöva pensionsspara privat om de vill få 80 procent av slutlönen i pension. Därför erbjuder Elektrikerförbundet och Kommunal sina medlemmar att spara långsiktigt med Folksam via Medlemsspar, som bara är tillgängligt för förbundens medlemmar.

Elektrikerförbundet och Kommunal är först ut av fackförbunden att erbjuda sina medlemmar att spara privat genom Medlemsspar, som med fördel kan användas till att pensionsspara, och Folksam tror att fler fackförbund inom kort kommer ansluta.

– Vi har arbetat tillsammans med Folksam för att ta fram en lösning för att medlemmarna i Kommunal ska få ett tryggt sparande till exempel till pensionen, och är mycket glada att kunna erbjuda dem Medlemsspar. När drivkraften till privat pensionssparande togs bort så drabbades särskilt kvinnorna i Kommunal. Vi hoppas därför att politikerna återinför incitament till låg- och medelinkomsttagares privata pensionssparande, säger Tobias Baudin, förbundsordförande Kommunal.

– Vi hoppas att medlemmarna i Elektrikerförbundet kommer att tycka att detta är en attraktiv förmån som bland annat kan stärka deras pension genom ett enkelt och prisvärt erbjudande. Vi gläds åt att i samarbete med Folksam nu erbjuda våra medlemmar ett långsiktigt sparande för en trygg ekonomi, säger Urban Pettersson, förbundsordförande på Elektrikerförbundet.

Fördelarna för medlemmarna ligger i lägre årsavgift och kapitalavgift och en lägre instegspremie än flera vanliga sparformer. Erbjudandet tecknas digitalt och är endast tillgängligt för medlemmar i förbund som tecknat avtal med Folksam och tillhandahålls direkt av förbunden.

– Hälften av svenskarna behöver pensionsspara privat för att få 80 procent av sin slutlön i pension enligt en rapport som vi presenterade i december. Det är glädjande att vi nu via fackförbunden nu kan erbjuda ett enkelt långsiktigt sparande med låg avgift till medlemmarna. Det här är ett steg på vägen, men jag hoppas också att Sverige återinför stimulans till privat pensionssparande, säger Ylva Wessén, vd och koncernchef Folksam.

Medlemsspar är en del i Folksams stärkta samarbete med fackförbunden. Det är första gången fackförbund tecknar avtal om medlemsförmån för privat långsiktigt sparande.

Kajsa Moström
Presschef Folksam
0708-31 64 07
kajsa.forsberg-mostrom@folksam.se

Följ oss på