Folksamgruppen förvärvar två fastigheter i centrala Stockholm

Folksamgruppen, genom KPA Pension, förvärvar Vasahuset (Kortbyrån 19 och Kortbyrån 20) på Vasagatan 11-13 i centrala Stockholm av DNB för 3 039 miljoner kronor. Fastigheternas uthyrningsbara area uppgår till drygt 21 000 kvadratmeter och tillträdet sker den 1 november 2022.

Folksamgruppen, där KPA Pension ingår, är finansiellt starka och fortsätter sin expansion inom fastigheter. Under de senaste åren, inklusive köpet av Vasahuset, har Folksamgruppen köpt fastigheter till den direktägda portföljen för nästan 26 miljarder kronor.

En väl riskdiversifierad placeringsportfölj säkerställer en stabil avkastning även i tider av ekonomisk osäkerhet och fastigheter har över tid haft en väldigt fördelaktig riskjusterad avkastning.

– Vi fortsätter vår lönsamma expansion av fastighetsportföljen och det känns bra att nu förvärva dessa två stabila förvaltningsfastigheter mitt i vår kärnmarknad i Stockholm. Läget är de bästa i Sverige och kontorslokalerna är attraktiva på hyresmarknaden, säger Lars Johnsson, fastighetsdirektör i Folksamgruppen.

Genom förvärvet ökar KPA Pension andelen direktägda fastigheter i sin tillgångsportfölj från 10,7 procent till 11,9 procent.

– KPA Pension har som uppgift att ge anställda i kommuner och regioner en trygg pension genom långsiktiga investeringar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Den investering vi nu genomför i fastigheten Vasahuset är ett bra exempel på det och kommer skapa ännu bättre förutsättningar till bra avkastning åt våra kunder, säger Camilla Larsson, vd på KPA Pension.

Folksamgruppen har direktägda fastigheter till ett värde av närmare 65 miljarder kronor. Med fokus på kontorsfastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen fortsätter Folksamgruppen vara den största investeraren i kontorssegmentet och siktar på att växa ytterligare framöver.

För mer information, kontakta Folksamgruppens pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Om Folksamgruppen
Folksamgruppen erbjuder försäkringar, pensioner och långsiktigt sparande. Folksamgruppens vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Folksamgruppen består av de kundägda försäkringsgrupperna Folksam Liv och Folksam Sak med dotterföretag. I Folksamgruppen ingår varumärken som Folksam, KPA Pension och Folksam LO Pension.

Om KPA Pension
KPA Pension är det ledande tjänstepensionsbolaget i kommunsektorn. Vi förvaltar tjänstepensioner tryggt och hållbart åt drygt 2 miljoner kunder och administrerar tjänstepension åt kommuner, regioner och kommunala bolag. Läs mer påwww.kpa.se

Följ oss på