Förändringar för Folksams fondförsäkringsaffär


Folksam ska se över verksamheten inom dotterbolaget Folksam Fondförsäkring och särskilt utvärdera huruvida den kan införlivas i Folksam Livs verksamhet. Samtidigt blir Thomas Theiler ny vd i bolaget när den nuvarande vd:n Stefan Holm kliver av.

– Vi gör översynen som ett steg i vårt fortsatta engagemang för att effektivisera och konsolidera verksamheten. Vi har en ambition att minska antalet bolag inom Folksamgruppen, men utfallet av översynen styrs naturligtvis av det som mest gagnar kunderna, säger styrelseordförande för Folksam Fondförsäkring Anna-Karin Laurell.

I samband med översynen sker ett vd-byte på Folksam Fondförsäkring. Thomas Theiler, som senast kommer från rollen som avdelningschef för affärsutveckling- och affärsanalys inom affärsområde Partner och Kollektivavtal, tar över vd-rollen den första september.

– Det blir spännande och jag ser nu fram emot att leda Folksam Fondförsäkring in i nästa fas. Jag har tidigare under min karriär både utvecklat bolag i förändring och införlivat verksamheter och bestånd in i andra bolag. En erfarenhet som borgar för en balanserad översyn av verksamheten med målet att göra det bästa för Folksam och våra kunder, säger Thomas Theiler.

Stefan Holm rekryterades till vd-posten för att strukturera upp verksamheten i Folksam Fondförsäkring. När det uppdraget nu är klart, väljer han att lämna sin vd-roll.

– Det här känns som ett logiskt och naturligt tillfälle att efter mer än 30 år på Folksam gå vidare mot nya utmaningar. Jag kommer att finnas kvar i Folksam fram till årsskiftet, säger Stefan Holm.

För ytterligare information:  

Anna-Karin Laurell, styrelseordförande Folksam Fondförsäkring, 08- 772 77 12

Juha Hartomaa, Kommunikation, 0708-31 65 26

Följ oss på