Seminarium om hur pension, jämställdhet, investeringar och hållbarhet hänger ihop

Tobias Baudin, Anna-Karin Hatt, Niclas Lindahl, Maria Viimne, Richard Gröttheim och Lena Hök har alla en sak gemensamt. De ska delta som talare i seminariet som Folksamgruppen anordnar i samband med kvartalsträffen den 7 maj.

Vi har träffat Nina Stridsberg, avdelningschef för Kommunikationsrådgivning där finansiell kommunikation ingår, och frågat henne om tankarna med träffen.

På vilket sätt skiljer sig den här kvartalsträffen från tidigare kvartalsträffar?

–  Det som är nytt med den här träffen är att vi förutom den finansiella informationen kommer att erbjuda ett seminarium kring två aktuella ämnen, höjd pensionsålder och varifrån miljarderna ska komma till infrastrukturinvesteringar för en hållbar värld.

I samtalet om höjd pensionsålder deltar Britta Burreau, vd KPA Pension, Tobias Baudin, ordförande Kommunal, Niclas Lindahl, förhandlingschef SKL och Anna-Karin Hatt, vd Almega. I samtalet om varifrån miljarderna till en fossilfri värld ska komma deltar Michael Kjeller, chef Kapitalförvaltning och hållbarhet Folksamgruppen, Maria Viimne, vice vd Kommuninvest, Richard Gröttheim, vd Sjunde AP-fonden och Lena Hök, SVP Sustainability Skanska Group.

Vad är bakgrunden till träffen?

–  Folksamgruppen försäkrar nära varannan svensk och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare med ett förvaltat kapital på över 400 miljarder kronor. Det känns därför naturligt för oss att ta initiativ till samtal kring pension, jämställdhet, investeringar och hållbarhet. Det här är viktiga frågor för våra kunder och som är kopplade till vår vision att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.

Vad är era förväntningar på kvartalsträffen?

–  Med vår talarlista kommer vi kunna belysa frågorna ur olika perspektiv och vi ser fram emot spännande diskussioner. Vår förhoppning är att gästerna lämnar kvartalsträffen med nya insikter.

 

Se bifogad inbjudan till seminariet för mer information.

Följ oss på