Folksam lanserar energisparrådgivning

Sedan tidigare erbjuds Folksams kunder byggrådgivning, men nu lanseras även möjligheten att få energisparrådgivning. Kunderna kommer därmed att kunna få råd hur de kan bo mer hållbart och energieffektivt. Det här är Folksam först med i branschen.

Varje år ringer det in runt 4000 kunder till Folksams byggrådgivning, som går att få både via telefon och via Skype. Där kan de få råd kring exempelvis konstruktionsfrågor, inomhusmiljö, materialval, våtrumsrenoveringar och byggprocessfrågor. Nu kommer Folksam att utöka tjänsten till att även innehålla energisparrådgivning.

– Vad vi vet är vi först ut i branschen att erbjuda detta, vilket är väldigt roligt. Det är kul att vi nu kan utöka vår hemförsäkring även med denna typ av tjänst för att hjälpa kunderna att kunna bo och leva ännu mer hållbart, säger Erik Arvidsson.

Anticimex har under lång tid utfört energideklarationer på villor, hyres- och bostadsrättsföreningar. Hos sig har de erfarna rådgivare som även är de som i första hand kommer att hjälpa våra kunder.

– Redan idag har vi kunder som ringer in och frågar om installation av solceller på sin villa och hur man på bästa sätt sparar energi. En telefonrådgivning kan aldrig ersätta en energideklarationsbesiktning, men det här är bra sätt för oss att kunna hjälpa våra kunder att bo mer klimatsmart, säger Erik Arvidsson.

Folksams energisparrådgivare kommer att kunna ge kunderna råd om bland annat solceller, energibesparingar, uppvärmningsalternativ och isoleringsfrågor.

För mer information:

Erik Arvidsson, skadeförebyggare Folksam, 070-831 62 94

Folksams pressjour, 08-772 66 60

Följ oss på