Kommentar från Folksams Håkan Svärdman – Privat pensionssparande är inte överskattad

Ungefär hälften av Sverige nyblivna pensionärer har en privat pensionsförsäkring som i genomsnitt stärker deras hushållskassa med 1 100 kronor i månaden efter skatt. För personer som varken kan eller får jobba några år extra är detta ett bra alternativ för att skapa bättre ekonomiska marginaler som pensionär. När Pensionsmyndigheten i ett pressmeddelande förra veckan hävdade att effekten av ett privat pensionssparande är överskattad är det nog många som inte håller med.

– För alla de som varken kan eller ges möjlighet att jobba några år extra är ett privat pensionssparande ett bra sätt att skapa en ökad ekonomisk trygghet den dagen de går i pension. I stället för att framställa effekten av ett privat pensionssparande som överskattad borde det uppmuntras via ekonomiska incitament som får fler att spara mer, säger Håkan Svärdman, pensionsexpert på Folksam.

Läs Folksams pensionsexpert Håkan Svärdmans hela kommentar här.

För ytterligare information, kontakta Folksams pressavdelning:
Telefon: 08-27 20 40
E-post: press@folksam.se

Följ oss på