Carina Lundberg Markow mäktig samhällsförändrare

Det har varit hedrande dagar för Carina Lundberg Markow, Folksams chefsstrateg för ansvarsfull kapitalförvaltning. Förra veckan utsågs hon till näringslivets åttonde mäktigaste kvinna inom kategorin ”Samhällsförändrare” av tidningen Veckans Affärer. Den här veckan är det tidningen Aktuell Hållbarhet som rankar henne som den 47:e mäktigaste personen i landet på hållbarhetsområdet.

– Jag är smickrad förstås, säger Carina Lundberg Markow. Och även om jag tar det hela med en nypa salt tycker jag att det är bra att man lyfter fram kvinnor som är verksamma inom näringslivet. Det behövs.

​​​Veckans Affärer motiverar placeringen med att ”Ända sedan 2001 har hon arbetat med ansvarsfrågor och backar inte för att göra sig hörd i jämställdhetsdebatten. Inte minst i metoo-debatten i höstas där hon var tydlig med att kvinnliga chefer i näringslivet utsätts för sexuella trakasserier.”

A​ktuell Hållbarhet skriver att ”Carina Lundberg Markow har blivit utsedd till näringslivets bråkigaste kvinna, och det är ett epitet hon bär med stolthet. Under året som gått har hon fortsatt konfrontera motsträviga företagsledningar i frågor som rör miljö, hållbarhet och mångfald.”

Läs VA:s lista: https://www.va.se/nyheter/2018/03/05/har-ar-naringslivets-125-maktigaste-kvinnor-2018/

Läs Aktuell Hållbarhets lista: https://www.aktuellhallbarhet.se/101-maktiga-hallbarhetssverige-hela-listan/

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2021-08-26

Nu i veckan anordnas en konferens med fokus på hjärnskakningar inom idrotten. Folksam försäkrar nio av tio idrottare i Sverige, vilket gör att...

2021-07-19

Se hit alla ryttare! Är hjälmen bra? Som alltid när vi testar hjälmar är det omöjligt att veta i förhand vilken hjälm som kommer bli bäst....

2021-07-14

Bara var tredje fyraåring åker bakåtvänt. Redan vid tre års ålder vänder 20 procent av svenska föräldrar sina barn framåt i bilen. Detta ...

Följ oss på