Carina Lundberg Markow mäktig samhällsförändrare

Det har varit hedrande dagar för Carina Lundberg Markow, Folksams chefsstrateg för ansvarsfull kapitalförvaltning. Förra veckan utsågs hon till näringslivets åttonde mäktigaste kvinna inom kategorin ”Samhällsförändrare” av tidningen Veckans Affärer. Den här veckan är det tidningen Aktuell Hållbarhet som rankar henne som den 47:e mäktigaste personen i landet på hållbarhetsområdet.

– Jag är smickrad förstås, säger Carina Lundberg Markow. Och även om jag tar det hela med en nypa salt tycker jag att det är bra att man lyfter fram kvinnor som är verksamma inom näringslivet. Det behövs.

​​​Veckans Affärer motiverar placeringen med att ”Ända sedan 2001 har hon arbetat med ansvarsfrågor och backar inte för att göra sig hörd i jämställdhetsdebatten. Inte minst i metoo-debatten i höstas där hon var tydlig med att kvinnliga chefer i näringslivet utsätts för sexuella trakasserier.”

A​ktuell Hållbarhet skriver att ”Carina Lundberg Markow har blivit utsedd till näringslivets bråkigaste kvinna, och det är ett epitet hon bär med stolthet. Under året som gått har hon fortsatt konfrontera motsträviga företagsledningar i frågor som rör miljö, hållbarhet och mångfald.”

Läs VA:s lista: https://www.va.se/nyheter/2018/03/05/har-ar-naringslivets-125-maktigaste-kvinnor-2018/

Läs Aktuell Hållbarhets lista: https://www.aktuellhallbarhet.se/101-maktiga-hallbarhetssverige-hela-listan/

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på