Folksamgruppen på plats i Almedalen

Folksamgruppen är representerad vid olika rundabordssamtal, paneldiskussioner och seminarier för att berätta vad vi gör för att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld.
​​​– Diskussioner och seminarier i Visby under Almedalsveckan kan bli mycket initierade. Vi ser oss som en expertröst och vi är där för att visa bland annat för fackförbund och företrädare för kommuner och regioner att vi är aktiva i samhällsfrågor som är viktiga för dem, säger Mark Johnsson, projektledare för Folksamgruppens aktiviteter i Almedalen.

​Det är färre evenemang och färre arrangörer i år, jämfört med i fjol, men Almedalsveckan är fortfarande en världsunik demokratiarena.

– Förutom att berätta om Folksamgruppens framgångsrika hållbarhetsarbete ska vi påminna beslutsfattare om behovet av fler reformer för trygga pensioner, såsom incitament för privat pensionssparande och bra regelverk för tjänstepensioner, säger Mark Johnsson.

Ambitiöst klimatmål

Folksamgruppen är föregångare i pensions- och försäkringsbranschen med målsättningen att bli fossilfria i egen verksamhet år 2030.

I den utländska aktieportföljen, som uppgår till omkring 80 miljarder kronor har vi ändrat innehaven och på sått bedöms aktieplaceringarnas koldioxidavtryck minska med 20 procent.

Vi påverkar också klimatet positivt genom återbruk och cirkulär hantering i vår skadereglering.  ​

Talespersoner på plats är bland andra Britta Burreau, vd KPA Pension, Karin Stenmar, Chef H​ållbarhet Folksamgruppen​, Emilie Westholm, chef för Ansvarsfullt ägande och Eva Fluhr, ansvarig individaffären KPA Pension.​

För ytterligare information
Folksams pressjour, 08-772 66 60

Senaste inläggen i sociala medier

Twitter

Folksams bloggar

2020-06-23

Just nu genomför vi på Folksam en undersökning om gravidas bilbältesanvändning tillsammans med Chalmers industriteknik. Undersökningen är ö...

2020-05-19

I fredags släppte vi på Folksam ett nytt hjälmtest. Nytt för i år är att vi på Folksam genomförde testet med stöd från intresseorganisati...

2020-03-08

I dag på internationella kvinnodagen vill jag göra er uppmärksamma att det även behöver arbetas med att få bort ojämlikheter i transportsyst...

Följ oss på